Numărul cazurilor noi de Covid-19 a scăzut cu 23% într-o săptămână. Restricțiile nu se anulează

ACTUAL

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a constatat o îmbunătăţire semnificativă a situaţiei epidemiologice din Moldova, dar problema anulării restricţiilor impuse nu poate fi încă discutată.

Potrivit Infotag, secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Denis Cernelea, a vorbit despre acest lucru, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă săptămânală.

„Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 a scăzut cu 23%. Rata incidenţei în ultimele două săptămâni este de 311 cazuri la 100 de mii de locuitori. Aceasta este de două ori mai mică decât la sfârşitul lunii martie. Cu toate acestea, trebuie să respectăm cu stricteţe toate restricţiile impuse şi să continuăm să creştem rata de vaccinare”, a declarat secretarul de stat.

El a remarcat, de asemenea, o creştere a numărului de teste efectuate pentru coronavirus. „Vedem că numărul de teste pozitive a scăzut la 14% odată cu creşterea numărului de teste efectuate. Prin acest indicator, ne apropiem de standardele Uniunii Europene. În plus, dezvoltăm capacitatea de testare a laboratoarelor noastre”, a subliniat Cernelea.

sinteza.org

Lasă un răspuns