Aureliu Ciocoi: Împărtășania cu aceeași lingură va duce la o creștere a cazurilor de COVID-19

aureliu ciocoi impartasania cu aceeasi lingura va duce la o crestere a cazurilor de covid 19 TOATE

După ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a susținut un briefing de presă în care a menționat că împărtășania în biserici cu aceeași linguriță va duce în următoarea perioadă la creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Totodată, acesta a spus că din cauza tulpinii britanice de COVID-19 copiii au început să se îmbolnăvească mai des. La momentul dat, numărul copiilor bolnavi de COVID-19 se ridică la aproape 13 000.

Pe parcursul zilei de sâmbăta au participat peste 5 000 de persoane la slujbele religioase. În 400 de biserici slujbele au avut loc în interiorul lăcașului, iar în 40 de biserici – afară. Împărtășania continuă să fie efectuată cu aceeași lingură. Nu vreau să fiu rău, dar îmi este teamă că acest lucru va duce la o creștere a cazurilor de COVID-19 în următoarele 10 zile”, a menționat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

„Aproape 13 000 de copii sunt bolnavi de COVID-19, aceștia au vârsta de sub un an și până la 17 ani, iar 50 % au vârsta între 10 și 17 ani. Peste 1 000 de viitoare mămici sunt bolnave de COVID-19”, spune Ciocoi.

Acesta a specificat că astăzi doar opt lucrători medicali au fost testați pozitiv, iar numărul total de cazuri a scăzut cu 24 %.

Totodată, prim-ministrul interimar a anunțat și o noutate bună: „Avem o veste îmbucurătoare pentru Republica Moldova. Deja trei raioane au ieșit din carantină, din cod roșu. Acestea sunt: Taraclia, Hâncești și Florești”

Din data instituirii stării de urgență în Republica Moldova au fost date amenzi în mărime de  7,15 milioane lei.

Au fost depistate și 191 de falsuri în certificatele testului de COVID-19 – acesta va duce la urmări penale.

sinteza.org

Lasă un răspuns