Premierul ungar îndeamnă cetățenii să aducă normalitatea prin vaccinare în masă

21002866 big1618577458 EXTERN

Șeful executivului de la Budapesta, Viktor Orban, i-a îndemnat vineri pe unguri în interviul său săptămânal radiodifuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru că acest lucru „salvează vieţi” şi a menţionat că Ungaria ar putea „ieşi la liman” la sfârșitul lunii mai sau începutul lui iunie, prin dublarea numărului de persoane vaccinate, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Viktor Orban a calificat vaccinarea drept o chestiune ce ţine de responsabilitatea şi protecţia individuală şi a precizat că peste 3,14 milioane de unguri au primit deja o primă doză, iar 1,3 milioane pe amândouă.
„Noţiunea eronată” că, după vaccinarea a 60-70% dintre unguri, ceilalţi nu vor mai avea nevoie de vaccin, este periculoasă, a menționat premierul Ungariei. El a mai adăugat că „nimeni nu poate fugi” de virus şi că doar vaccinarea poate oferi protecţie şi salva vieţi.

Orban consideră că următoarele şase săptămâni vor fi decisive în evoluţia epidemiei. Ungaria ar putea dubla numărul persoanelor vaccinate şi astfel ar putea „ieşi la liman” la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, a concluzionat premierul.

El a mai notat că circa 500.000 de doze de vaccin produs de Johnson&Johnson vor trebui înlocuite, în principal cu cel chinezesc Sinopharm, vaccinul Janssen urmând să fie examinat separat în Ungaria, „ceea ce este o măsură neobişnuită, până acum certificatele occidentale fiind acceptate şi fiind examinate doar cele estice”.

În ultimele patru săptămâni, în Ungaria se atestă o scădere lentă, dar sigură a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

sinteza.org

Lasă un răspuns