FOTO// Cel mai POPULAR și ACTIV grup de pe Facebook din Republica Moldova – ȘTERS

photo 2021 04 16 11 06 51 ACTUAL

Unul dintre cele mai populare grupuri din Republica Moldova care avea sute de mii de membri, a fost șters de Facebook pentru că ar fi incălcat standartele comunității. Despre acest lucru a anunțat fondatorul grupului, Mihail Bagas.

Grupul a fost creat în anul 2013 pe fonul protestelor șoferilor de maxi-taxi, iar în scurt timp a devenit unul dintre cele mai populare.

Contactat de redacția Sinteza, administratorul și fondatorul acestui grup, Mihail Bagas, a declarat că motivul pentru care a fost dezativat grupul, este politica Facebook, care se schimbă atât de des, încât este imposibil să ții pasul cu schimbările lor.

”Ce s-a întâmplat astăzi cu ”Город без Маршруток” (GBM), s-ar putea întâmpla cu orice grup mai mult sau mai puțin popular. Este imposibil de urmărit activitatea grupului, pe zi fiind zeci de mii de comentarii și sute de postări, dar îndată ce este raportat conținutul, Facebook ne avertizează despre o posibilă dezactivare a grupului”, declară Mihai Bagas.

Întrebat dacă a contestat decizia și dacă vor încerca să restabilească grupul, administratorul ne-a comunicat că deja au trimis o solicitare administrației Facebook pentru a fi revizuită decizia. Totuși, nu crede în luarea unei decizii obiective.

”Viața a fost înainte și după Facebook și GBM. A fost un proiect social care a ajutat zeci de mii de oameni. Am fost întotdeauna gata să ajutăm și am fost întotdeauna în prima linie, indiferent de ce s-a întâmplat. Incendii, explozii, asistență pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilități. GBM nu a fost doar un grup Facebook,a fost o comunitate de oameni care au vrut să schimbe ceva. Și am schimbat orașul și țara. GBM nu a fost un proiect comercial,nu am câștigat bani pe el, ci, dimpotrivă, am cheltuit o mulțime de bani”, a concis activistul Mihail Bagas.

Totodată, acesta mai susține că pentru a fi sincer, după 7 ani de luptă, promovare, dar și anumite acuzații, a venit timpul să se relazexe și să-și trăiască viața. GBM va continua să existe, doar că nu se știe în ce formă.

”GBM nu sunt eu, nu este Facebook. GBM este NOI TOȚI”, a adăugat Bagas.

Cei care doresc în continuare să urmărească activitatea grupului GBM, versiunea 2, o pot face accesând acest LINK.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „ваша группа отключена причина в том, что группа гбм город без маршруток! молдова онлайн нарушает нормы сообщества в отношении враждебных и унижающих достоинство высказываний. мы ввели эти нормы, чтобы защитить группы людей, которым приписывают неполноценность по отношению K другим. #гбм Rescue 4x4 партнёры: CarWashBarista BEMOL гбм город без маршруток! молдова онлайн общедоступная группа”

Amintim că la data de 18 martie 2021, Facebook a anunțat schimbări legate de cum vor fi tratate grupurile. Compania spunea atunci că toate grupurile care încalcă Standartele Comunității, vor fi înlăturate, iar schimbările vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

Facebook prezintă cel mai recent proiect în desfășurare ce are ca scop siguranța grupurilor. Acesta include sfaturi utile pentru respectarea recomandărilor și explică modalitățile de limitare a drepturilor pentru cei care încalcă regulile platformei.

Măsuri pentru grupuri

Facebook va începe să anunțe oamenii atunci când sunt pe cale să intre într-un grup care încalcă Standardele Comunității, astfel încât să poată lua o decizie informată înainte de a se alătura. De asemenea, va limita notificările de invitație ale acestor grupuri, astfel încât va fi mai puțin probabil ca oamenii să se alăture. Pentru membrii existenți, distribuirea conținutului de pe respectivul grup va fi redusă, astfel încât să fie afișat mai jos în News Feed.

Totodată, atunci când grupul respectiv are un număr substanțial de membri care au încălcat politicile Facebook sau au făcut parte din alte grupuri care au fost eliminate pentru încălcarea regulilor, platforma va cere administratorilor și moderatorilor să aprobe temporar toate postările. Ceea ce înseamnă că acel conținut va avea nevoie de revizuirea și aprobarea moderatorului înainte de a fi afișat în grup. Dacă un administrator sau un moderator aprobă în mod repetat conținut care încalcă regulile, întregul grup va fi eliminat.

sinteza.org

Lasă un răspuns

<.script data-host="https://weblog.md" data-dnt="false" src="https://id.weblog.md/js/id.js" id="ZwSg9rf6GA" async defer>