Cele mai bune uleiuri pentru ten şi cum să le foloseşti

cele mai bune uleiuri pentru ten si cum sa le folosesti LIFESTYLE

Uleiurile de faţă pot avea efecte extraordinare pentru tenul tău, fie el sensibil, uscat, gras sau mixt. Important este să găseşti un ulei facial potrivit pentru tenul tău şi să îl foloseşti corespunzător.

Ulei de faţă pentru tenul matur

Uleiul de marula este perfect pentru pielea lipsită de vitalitate, iar tenul matur beneficiază de pe urma lui pentru că ajută la echilibrarea nivelului de colagen care conferă elasticitate pielii. Uleiul de marula aplicat înainte de crema hidratantă îţi va îmbogăţi tenul cu antioxidanţi, nutrienţi şi vitamine care vor combate petele pigmentare şi vor elimina aspectul tern al pielii.

Un alt ulei benefic pentru tenul matur, capabil să reducă semnele îmbătrânirii pielii este uleiul de măceşe, despre care puteţi citi mai multe în continuare, întrucât este ideal şi pentru tenul gras.

Uleiul de buriti este mai puţin cunoscut, însă este un ulei preţios, bogat în carotenoide şi antioxidanţi, ceea ce îl face deosebit de eficient pentru tenul matur şi pentru pielea deteriorată de soare, cu pete pigmentare. Se aplică prin presare, înainte de aplicarea cremei hidratante, dar poţi încerca să adaugi câteva picături de ulei de buriti şi în crema de noapte, pentru o eficienţă sporită, atunci când tenul este vizibil agresat şi obosit.

Ulei de faţă pentru tenul gras

Uleiul de măceşe conţine acid linoleic şi o concentraţie mare de vitamina A şi C. Aceste componente ajută la reglarea sebumului şi poate îmbunătăţi aspectul tenului brăzdat de cicatrici cauzate de acnee.

Ulei de faţă pentru tenul uscat, eczemă şi iritaţii

Pielea extrem de uscată a feţei beneficiază de pe urma aplicării uleiului de cocos. O cremă hidratantă care combină uleiul de cocos cu alte ingrediente benefice tenului uscat poate face minuni. Nu aplica ulei de cocos dacă ai tenul gras sau predispus la apariţia acneei, întrucât are efect comedogenic.

Uleiul de măsline este o alegere accesibilă pentru tenul uscat, deshidratat, întrucât este bogat în acizi graşi şi antioxidanţi, care acţionează împotriva îmbătrânirii pielii. Poate fi folosit ca atare sau pot fi alese creme şi seruri care conţin uleiul de măsline ca ingredient.

Uleiul de migdale dulci face minuni pentru tenul uscat, dar şi pentru cel normal, însă este excepţional mai ales pentru persoanele care suferă de eczemă sau alte iritaţii ale pielii. Îl puteţi folosi pentru un masaj blând al tenului înainte de aplicarea cremei hidratante.

Ulei de faţă pentru ten normal

Uleiul de măsline şi uleiul de migdale dulci pot fi folosite cu succes şi pentru tenul normal.

Ulei de faţă pentru toate tipurile de ten

Uleiul de jojoba este prietenos cu tenul tău indiferent de tipul acestuia. Proprietăţile antibacteriene şi capacitatea uleiului de jojoba de a regla nivelul de sebum de la nivelul tenului îl face ideal şi pentru pielea predispusă la apariţia acneei. Aplicat înainte de crema hidratantă, uleiul de jojoba are cel mai scăzut efect comedogenic dintre toate tipurile de uleiuri faciale.

sinteza.org

Lasă un răspuns

<.script data-host="https://weblog.md" data-dnt="false" src="https://id.weblog.md/js/id.js" id="ZwSg9rf6GA" async defer>