Microsoft ar putea plăti 16 miliarde de dolari pentru achiziționarea Nuance Communications

microsoft ar putea plati 16 miliarde de dolari pentru achizitionarea nuance communications SCI-TECH

Microsoft Corp este în negocieri avansate pentru a achiziționa firma de inteligență artificială și tehnologie de recunoaștere a vorbirii Nuance Communications, o tranzacție evaluată la aproximativ 16 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters și Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Conform discuțiilor legate de preț, Nuance ar putea fi evaluată la aproximativ 56 dolari pe acțiune, o primă de 26% față de prețul de la închiderea ședinței bursiere de vineri, iar un acord ar putea fi anunțat în cursul zilei de luni, susțin sursele.

Tehnologia de recunoaștere a vorbirii a firmei din Burlington, Massachusetts, a ajutat la lansarea asistentului vocal Siri al celor de la Apple. De asemenea, compania produce soft pentru diverse sectoare, de la îngrijirea sănătății la industria auto.

Ar fi a doua mare tranzacție a Microsoft, după ce în 2016 a plătit 26,20 miliarde de dolari pentru acționarea rețelei LinkedIn.

Reprezentanții Microsoft și Nuance nu au dorit să comenteze informația.

Anul acesta acțiunile Nuance au urcat cu 3,4% la Bursa de la New York, iar capitalizarea sa bursieră se apropie de 13 miliarde de dolari. Titlurile Microsoft au înregistrat un avans de 15%, iar capitalizarea sa de piață este de aproximativ 1.930 miliarde de dolari, a doua cea mai ridicată din lume, după Apple.

Nuance, cunoscută pentru softul de recunoaștere vocală Dragon, a înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2020 un profit net de 91 milioane de dolari, și venituri de 1,48 miliarde de dolari.

sinteza.org

Lasă un răspuns