VIDEO// Vladimir Voronin: Nu sunt motive pentru a dizolva parlamentul. A fost doar o singură tentativă de desemnare

1542613164 1460014943 voronin6 POLITIC

Întrebat în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” dacă sunt motive de a dizolva parlamentul, Vladimir Voronin a declarat că nu există motive clare pentru a face acest lucru. Fostul președinte susține că nu au existat două tentative de a desemna un guvern, deoarece Igor Grosu a ajuns doar la intenția de a fi votat.

”Cu domnul Grosu unde s-a ajuns? S-a ajuns la votare? S-a ajuns la intenție. Noi am avut o singură tentativă de desemnare a unui guvern”, spune liderul PCRM.

Totodată, Vladimir Voronin a spus că nu știe ce decizie va luat Curtea Constituțională, pentru că această Curte nu cunoaște legile și nimeni de acolo nu citește Constituția, iar din aceste motive, este imprevizibilă decizia Curții Constituționale.

”Eu nu cunosc în detalii toate jocurile lor pentru că ele se petrec pe sub masă și numai ei știu în ce condiții (…) Parlamentul demult nu mai reprezintă interesele cetățenilor. Din motive politice avem nevoie de anticipate, dar cum asta coincide cu Constituția vor decide fetele astea de la Președinție și Curtea Constituțională. Decid ele împreună, nu aveți grijă”, a mai spus Vladimir Voronin.

sinteza.org

Lasă un răspuns