Patru cetățeni, amendați pentru că se întorceau acasă după ora 23

ACTUAL

Patru persoane au fost amendate pentru că au încălcat regimul special de circulaţie în intervalul orelor 23 şi 5 dimineaţă, de la începutul stării de urgenţă.

Alți 120 de cetăţeni au fost prinşi cu teste Covid false, la traversarea frontierei.

Sunt datele prezentate de premierul în exerciţiu al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, după convocarea şedinţei Centrului unic de comandă a stării de urgenţă. Potrivit premierului interimar, în ultima perioadă s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectări, însă rămâne alarmant numărul cazurilor grave şi cel al deceselor.

Aureliu Ciocoi, premier interimar al Republicii Moldova: „Dacă timp de două săptămâni vom înregistra o tendinţă de descreştere a cazurilor de infectări, abia atunci putem vorbi despre o descreştere a cazurilor în Republica Moldova”.

Premierul interimar a anunţat că până acum au fost vaccinate în jur de 50 de mii de persoane, iar 98 la sută din dozele prevăzute pentru prima vaccinare s-au epuizat. Aureliu Ciocoi spune că mai multe autorităţi locale din Republica Moldova solicită relaxarea măsurilor. Astfel autorităţile din Bălţi au cerut să le fie premisă amplasarea unor corturi pentru testare rapidă, iar cele din Glodeni – redeschiderea şcolilor.

„Lucru care mi se pare inacceptabil, în condiţiile în care Glodeniul este afectat de un cod roşu”.

Deocamdată doar patru persoane au fost amendate pentru că au încălcat regimul special de circulaţie în intervalul orelor 23 şi 5 dimineaţa. Aureliu Ciocoi recunoaşte că autorităţile s-au grăbit să interzică aflarea oamenilor în parcuri şi precizează că această măsură ar putea fi anulată la următoarea şedinţă Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

De joi, Republica Moldova a intrat în stare de urgenţă pentru următoarele două luni. Decizia a fost luată miercuri de Parlamentul de la Chişinău, în urma propunerii venite din partea Executivului. Opoziţia acuză însă guvernarea de manevre politice, pentru a evita dizolvarea Parlamentului.

sinteza.org

Lasă un răspuns