Boala misterioasă care a afectat deja zeci de oameni și despre care nimeni nu știe nimic: Nu am văzut niciodată așa ceva

boala misterioasa care a afectat deja zeci de oameni si despre care nimeni nu stie nimic znu am vazut size1 SCI-TECH

O boală neurologică misterioasă a afectat zeci de oameni deja, iar medicii nu știu exact ce este sau de ce apare. 

Focarul a fost descoperit în New Brunswick, Canada, iar în ultimii ani cel puțin 43 de oameni s-au îmbolnăvit, iar cinci au murit, arată oficialii din teritoriu. Simptomele includ halucinații, atrofie musculară, spasme. „Nu știm ce o cauzează. În acest moment nu vedem decât că apar tot mai mulți pacienți care au aceste simptome”, a precizat medicul Alier Marrero pentru The Guardian.

Situația este monitorizată oficial de cel puțin un an, dar informațiile au fost făcute publice abia acum, după un leak ce a ajuns pe site-ul CBC. Comunitatea medicală spune că simptomele sunt similare bolii Creutzfeldt-Jakob, o maladie cerebrală rară și letală.

„Colaborăm cu diferse grupuri specializate de experți. Oricum, nu există deocamdată o cauză clară care să determine apariția acestei boli”, se arată în documentul care a ajuns în presă.

Cercetătorii au descoperit că aceasta afectează oameni din toate grupele de vârstă și are simptome specifice destul de dificile. Pacienții experimentează schimbări de comportament, dureri mistterioase, declin cognitiv și halucinații, precum imaginea unor insecte care se ascund sub piele.

Potrivit doctorului Marrero, boala nu pare a fi genetică și ar putea fi cauzată de un factor de mediu – precum apă, mâncare sau aerul respirat. Dincolo de aceste indicii, informațiile sunt foarte puține, iar oficialii canadieni au refuzat să comunice exact zona în care se găsesc pacienții afectați de maladie.

Deocamdată, comunitatea științifică încă încearcă să descopere mai multe despre acest sindrom care este descris ca fiind fără precedent. „Nu am văzut o boală neurologică de acest tip în toți cei 20 de ani de activitate”, au transmis reprezentanții grupului de cercetători.

sinteza.org

Lasă un răspuns