Un tânăr a fost amendat cu 2 mii de lei pentru că nu purta masca în timp ce se deplasa de unul singur pe o stradă din Capitală

ACTUAL

Un tânăr s-a ales cu o amendă de 2 mii de lei pentru că nu purta masca în timp ce se deplasa de unul singur pe o stradă din Capitală.

,,Mă plimbam pe strada M. Dragan singur (03.04.2021), recunosc că nu aveam masca în general cu mine. Oamenii umblau toți fără masca, se apropie 2 carabineri care nici nu s-au prezentat și îmi spun să-mi pun masca pe față. Eu am răspuns ,,nu am mască în general cu mine, merg să o cumpar de la farmacie”. ,,Sunteți obligat să aveți masca la dumneavoastră”.

Tânărul spune că, ulterior, a fost dus la comisariat cu o mașină de poliție. Acesta mai spune că în videoul pe care l-a filmat pe ascuns, se vede cum un polițist tot nu purta masca, apoi a început să mănânce ceva în grabă. ,,Înseamnă că eu tot puteam să mănânc un măr”, spune tânărul.

,,Polițistul a scris procesul, însă eu i-am spus că nu sunt de acord și nu semnez, la care el îmi răspunde că va fi nevoit ,,să îmi pună amenda maximală de 5.000 lei. ,,Puneți”, a răspuns tânărul, după care polițistul a zis că poate să aplice o amendă de 1.000 lei ce poate fi achitată la jumătate.

,,Ce-i cu joaca asta? Ba 2000, ba 5000, ba 500? Eu nu am fost de acord și am primit 2.000 lei amendă. Voi scrie contestație la judecătorie! Nu sunt nici primul, nici ultimul!”, a mai declarat tânărul. Imagini video și mărturiile tânărului pot fi văzute aici.

Tânărul vine cu un mesaj către cetățeni să respecte regulile, deoarece amenzile chiar se aplică.

sinteza.org

Lasă un răspuns