Un ofițer de investigații SPIA, trei vameși și un primar din sudul țării vor fi verificați de ANI

ACTUAL

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii în privința unui ofițer de investigații din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI. O altă procedură de control vizează un posibil conflict de interese admis de către primarul orașului Căușeni. Datele sunt din perioada sintezei 29 martie – 02 aprilie 2021.

Patru conflicte de interese au fost constatate pe numele unui director de școală de arte din orașul Drochia, unor primari din două localități din raioanele Râșcani și Ceadâr Lunga și a unui fost primar din raionul Sângerei .

Trei vameși și un funcționar din raionul Cimișlia au fost stabiliți că au încălcat regimul incompatibilităților de funcție. Două cauze contravenționale au fost pornite în privința unui consilier local din orașul Șoldănești și unui primar din raionul Sîngerei. Acești ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Președintele raionului Telenești a declarat încă un conflict de interese. Șase conflicte de interese au fost semnalate și de primarii localităților: Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, Chirca, raionul Anenii Noi, Costești, raionul Rîșcani, Giurgiulești raionul Cahul, Drăgușenii Noi, raionul Hîncești și Carabetovca raionul Basarabeasca. În decurs de până la trei zile, acești subiecți au primit din partea inspectorilor de integritate mai multe soluții.

sinteza.org

Lasă un răspuns