Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2: 92 de cazuri din 92 de probe analizate!

ndamagfzad02zda2nzgxzdrlymzhymu1ytc4yta3m2jjztkynzi1yg.thumb ACTUAL

Studiul de cercetare cu privire la răspândirea noilor tulpini a virusului SARS-CoV-2 continuă. În urma celor mai recente rezultate, s-a descoperit că prevalenţa tulpinii britanice pe loturile MedLife a crescut de mai bine de 8 ori în mai puţin de trei luni, de la 12% la sfârşitul lunii ianuarie, la 100% în prezent. Dintr-un lot de 92 de probe investigate, toate au fost identificate cu tulpina britanică B.1.1.7.

Specialiştii echipei de cercetare a Grupului MedLife anunţă că un întreg lot de 92 de probe, analizat în această etapă a studiului de secvenţiere, conţine tulpina B.1.1.7, originară din Marea Britanie. Probele au fost selectate în mod aleatoriu şi potrivit raportului, provin din următoarele judeţe: Bucureşti – 46 de cazuri, Olt – 10 cazuri, Braşov – 9 cazuri, Dâmboviţa – 6 cazuri, Teleorman – 5 cazuri, Prahova, Galaţi şi Constanţa – câte 3 cazuri, Argeş – 2 cazuri; Brăila, Covasna, Hunedoara, Ialomiţa şi Sibiu câte un caz.

Pe lotul analizat nu s-a identificat prezenţa altor tulpini

Reprezentanţii companiei nu au identificat pe lotul analizat prezenţa altor tulpini de interes epidemiologic, precum tulpina sud-africană sau braziliană. De la începutul pandemiei, MedLife a secvenţiat în laboratoarele proprii aproape 800 de probe, identificând mai mult de jumătate din cazurile de infectare cu tulpina britanică raportate la nivel naţional şi 2 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană.

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2: 92 de cazuri din 92 de probe analizate!
sinteza.org

Lasă un răspuns