O femeie infectată cu coronavirus, prinsă în timp ce vindea legume în piaţă

screenshot 4 3 ACTUAL

O femeie cu test pozitiv la COVID-19 încă din 25 martie a fost găsită de poliţiştii din Galaţi în timp ce vindea legume la o tarabă din piaţă. 

„Poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr. 3 au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numita O.E., în vârstă de 50 ani, din Galaţi. Persoana în cauză a fost depistată pe Aleea Comerţului din Micro 19, în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă, deşi în data de 25 martie 2021, a fost depistată pozitiv cu COVID-19 şi trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 08 aprilie 2021”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, conform Agerpres. 

Potrivit sursei citate, acţiunea face parte din Planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine publică, siguranţă rutieră şi comerţ stradal pe perioada instituirii „stării de alertă”, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19.

Amenzi de peste 70.000 lei în 7 zile

Astfel, numai în perioada 29 martie – 4 aprilie, agenţii Poliţiei Locale Galaţi, în cadrul Planului de măsuri specifice, în care sunt angrenate toate structurile operative, au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, un număr de 141 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 70.000 lei.

Tot în vederea combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19, poliţiştii locali au întreprins acţiuni specifice pe un număr de 624 de mijloace de transport în comun. În cadrul acestor activităţi, 1.325 de călători au fost avertizaţi verbal şi alţi 13 au fost sancţionaţi.

De asemenea, 88 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu au fost verificate de către poliţiştii locali.

„Trebuie precizat că, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri adoptat la finele lunii martie 2021, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi acţiunile de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, vor continua şi în perioada următoare”, a precizat Aurelia Matei.

sinteza.org

Lasă un răspuns