Idei simple pe care să le folosiți pentru disciplinarea copiilor

educare figli 1217 LIFESTYLE

Uneori, prea multe lecții date copilului vostru ar putea mai degrabă să înrăutățească comportamentul lui decât să ajute. Încercați în schimb aceste idei simple.

În calitate de părinți, toți avem un sac de trucuri. Într-un efort de a accepta sentimentele copiilor noștri și de a fi empatici părinții nu trebuie să vorbească prea mult.

„Există o limită a numărului de procese pe care creierul în curs de dezvoltare le poate procesa”, explică Joan Ershler, director al programului Waisman Early Childhood Program de la Universitatea din Wisconsin.

„Ce vrei să spui se poate pierde într-o mare de cuvinte. Frazele scurte și simple funcționează cel mai bine”.

Am pregătit câteva fraze scurte pentru a vă îmbunătăți interacțiunea cu copiii voștri. Poate că acestea vor fi magice și pentru voi.

Știu, e greu.

Această frază, însoțită de o expresie sinceră a feței și de o îmbrățișare, poate ajuta foarte mult în calmarea unui copil emoționat. „Confirmarea și acceptarea vă poate ajuta copilul să treacă mai ușor peste momentele dificile în loc să se blocheze”, spune doctorul Ershler.

Mergi, te rog.

Direcționarea unui copil mic poate duce la încheierea unei dispute mai repede decât ar putea să se întâmple în cazul schimbului de argumente. „Când spui – Nu fugi!”  sau „renunță la argumentare”, nu numai că copilul tău trebuie să oprească acțiunea, ci trebuie să-și caute repertoriul de răspunsuri și argumente pentru ce să facă în continuare”, spune Ershler. Dar, folosind expresii scurte și clare referitor la ce urmează: „Mergi, te rog”! Sau „Bine, mamă”! îl ajutați să se orienteze mai bine în acțiunile lui.

 Încearcă din nou

Aceasta este o idee pentru multe feluri de comportament nedorit. Când ia o jucărie de la cineva, fiind nepoliticos. Copiii pot fi mai cooperativi dacă simt că au un anumit control asupra unei situații, spunând – „să revenim” sau „să încercăm” le dă șansa să aleagă să se comporte diferit fără a se simți vinovați.

Ce am spus?

Cum spui acest lucru este foarte important pentru că, dacă nu ești atent, poate suna înspăimântător. Dacă vocea va fi ridicată, copilul se poate speria. Dar să-l întrebi cu adevărat să-ți spună ce ai spus este o modalitate bună de a-i reaminti ce ar trebui să facă.

Te iubesc prea mult ca să te cert.

Am auzit această expresie într-un orfelinat, când directoarea a oprit instantaneu și cu amabilitate încercările unui băiat de 4 ani de a negocia cu ea, răspunzând cu această bijuterie.

Nu te pot înțelege când folosești această voce

Aceasta este o alternativă minunată la fraza „Încetează să plângi”. „Odată ce copilul vă vorbește pe un ton normal, puteți să-l lăudați și să explicați de ce a făcut o alegere bună”, spune dr. Ershler.

Cum să întrebăm?

Punerea copiilor să-și amintească bunele maniere este o bătălie continuă – dar în loc să duceți o luptă cu el, care poate declanșa un raspuns răzvrătit, ajutați-l să-și amintească regulile cu o întrebare calmă.

sinteza.org

Lasă un răspuns