VIDEO// Salvatorii și pompierii marchează sărbătoare profesională – Ziua Salvatorului

ACTUAL

Astăzi, 5 aprilie, angajații IGSU marchează sărbătoare profesională – Ziua Salvatorului. Pompierii și salvatorii din întreaga țară primesc urări de bine și mesaje de felicitare cu ocazia evenimentului.

În pofida sărbătorii angajații Inspectoratului sunt în misiuni de salvare și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale. În acest sens, de ziua profesională, salvatorii au transmis un mesaj oamenilor.

Alpiniștii Inspectoratului au menționat că sunt la înălțime pentru cei care au nevoie de ei, iar angajații SMURD au spus că salvând un om salvezi o lume întreagă.

Scafandrierii au remarcat că sub ape și la adâncime își fac datoria, iar pompierii au susținut că pentru ei munca pe care o execută este o onoare. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt la datorie 24 de ore din 24, iar misiunea acestora este să salveze vieți, să prevină situațiile de risc și să lichideze consecințele situațiilor excepționale.

Totodată, Poliția Republicii Moldova a ținut să vină cu un mesaj de felicitare, adresat colegilor din IGSU:

„La mulți ani IGSU!
Astăzi este despre voi, colegi, despre curaj și devotament!
Salvatori și Pompieri din toată țara, să aveți sănătate, răbdare, susținerea oamenilor dragi și recunoștințe pentru enorma muncă depusă.
Vă apreciem fiecare efort în salvarea vieților noastre!”

De menționat că la ora actuală, în cadrul IGSU activează peste 2000 de angajați.

sinteza.org

Lasă un răspuns