VIDEO// Momentul în care Zelenski îi cere Maiei Sandu să contribuie la extrădarea judecătorului ucrainean

POLITIC

La mijlocul lunii ianuarie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită oficială la Kiev. De altfel, aceasta a fost și prima vizită oficială în străinătate, după preluarea mandatului.

După întrevederea cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, liderii ambelor state au ieșit în fața presei, pentru a susține o conferință în care au relatat despre reușitele, acordurile și înțelegerile la care s-a ajuns.

La un moment dat, liderul de la Kiev a ținut să comunice presei că în cadrul discuțiilor purtate cu Maia Sandu, s-a abordat, inclusiv, întrebarea cu privire la extrădarea judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus, cel care a fost răpit în data zilei de 3 aprilie din centrul Chișinăului, de către un grup de persoane înarmate.

„Partenerii noștri ne-au promis că o să faciliteze acest proces”, a precizat în cadrul conferinței, Volodymyr Zelenskyy.

Sinteza.ORG amintește că la data de 3 aprilie, anul curent, un avocat din Chișinau a făcut un anunț public în care a îndeamnat SIS-ul și alte organe de forță ale Republicii Moldova despre faptul că judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolai, a fost răpit de un grup de persoane înarmate.

Totodată, surse din instituțiile de drept ne-au comunicat că, cel mai probabil, răpirea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene, operațiune coordonată cu Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, cu acordul președintelui Maia Sandu.

În același timp, Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Pavel Voicu a anunțat, astăzi, prin intermediul unei conferințe de presă că o persoană a fost reținută în dosarul răpirii judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus, în centrul municipiului Chișinău.

sinteza.org

Lasă un răspuns