Roman Abramovich a uimit planeta. Cât cheltuie un miliardar la cumpărături

960x0 EXTERN

Miliardarul rus Roman Abramovich va folosi curând unul dintre cele mai moderne yachturi din lume, pentru care a scos din conturi 430 milioane de lire sterline.

Finanţatorul echipei de fotbal Chelsea este cunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru ambarcaţiunile de lux. Noul superyacht se numeşte Solaris şi a fost construit în Germania.

Solaris are 8 punți, loc de aterizare pentru elicopter și 48 de cabine. În prezent, el este testat în apă, în șantierul naval german. Acest yacht a fost mutat în apă din docul uscat de la șantierul naval Lloyd Werft din Bremerhaven, la nord de Bremen.

Superyachtul este echipat și cu piscină, iar înainte de a fi folosit de miliardarul de 54 de ani, va efectua şi probe pe mare. Odată ce va intra în posesia lui Roman Abramovich, superyachtul va găzdui 96 de pasageri la bord.

Două motoare electrice de înaltă tehnologie numite Azipods vor propulsa ambarcaţiunea care care valorează jumătate de miliarde de euro. Elicele supereficiente se pot roti la 360 de grade, oferind o manevrabilitate incredibilă.  Cârma clasică a fost înlocuită cu această tehnologie.

Jurnaliştii britanici de la Daily Mail au observat un detaliu inedit. În ciuda dimensiunilor incredibile, noua navă a lui Abramovich este de fapt mai mică decât superiahtul pe care îl deține deja: Eclipse 533 de metri.

Pe lângă Solaris și Eclipse, rusul ar fi deținut anterior cel puțin 5 superyachturi, inclusiv Sussurro de 162ft, Ecstasea de 282ft, Luna și Pelorus, ambele 377ft și Grand Bleu de 37ft.

La sfârșitul lunii decembrie au fost publicate imaginile în care Solaris este înconjurat de schele și macarale. O sursă a declarat pentru The Sun: „Acesta va fi iachtul anului când va fi lansat.”

Solaris va avea o viteză maximă de 18 noduri (20 mph) și va oferi o zonă de club de plajă în aer liber, cu jacuzzi și spa.

Roman Abramovich a uimit planeta

Eclipse valorează 540 de milioane de lire sterline. Miliardarul rus îl foloseşte pentru croaziere pe Riviera Franceză şi pentru a se deplasa la vilă pe care o are în Antibes.

Eclipse are 533 de metri, iar la momentul lansării a fost cel mare superyacht cu proprietate privată din lume. Este mai lung cu 70 de metri decât noul iacht al lui Abramovich.

Eclipse ar fi echipat cu un sistem antirachetă şi sticlă antiglonț. Nu este clar cum cât de diferită va fi noua navă mai mică. Sursa a adăugat: „Detaliile sunt păstrate în secret, dar ea va fi un plus magnific pentru proprietar.

Luna și Le Grand Bleu sunt iachturi de clasă „expediție”. Asta înseamnă că au corpuri foarte puternice şi sunt capabile să navigheze în largul mării. Totodată, ele oferă confort şi în zone precum cum ar fi Polul Nord și Polul Sud.

La fel ca Eclipse, Luna este echipată cu aparatură de detectare a rachetelor, dar și cu geamuri antiglonț. Unele dintre nave au fost împrumutate fotbaliștilor de top de la Chelsea, de-a lungul anilor. Printre ei se numără John Terry, Frank Lampard și Didier Drogba.

Terry și Lampard au folosit Pelorus ca „bonus” în urma sezonului de succes din 2005. Fostul apărător central Terry și soția sa Toni au plecat cu iachtul doi ani în luna de miere.

Când va obține noul iacht, rusul nu va naviga în Marea Britanie, având în vedere expirarea vizei de şedere, în urmă cu doi ani.

Abramovich deține un imperiu imobiliar de 200 de milioane de lire sterline în Londra şi a devenit cetățean israelian în 2018. La acea vreme a anunţat că și-a retras cererea de viză din Marea Britanie.

Demersul a venit pe fondul tensiunilor sporite între Londra și Moscova, din cauza atacului cu neurotoxină de la Salisbury, arată dailymail.co.uk.

sinteza.org

Lasă un răspuns