Florida se confruntă cu o iminentă catastrofă ecologică. S-a instituit starea de urgență

screenshot 9 1 EXTERN

Pereții unui golf de decantare a apelor uzate din Florida au început să cedeze și zona se îndreaptă spre o iminentă catastrofă ecologică.

Oficialii din ținutul Manatee din Florida au extins o zonă de evacuare și au avertizat că până la 340 de milioane de litri de ape uzate ar putea înghiți zona dacă nu o să fie reparată breșa de la rezervorul Piney Point din zona Tampa Bay, la nord de Bradenton.

Imaginile aeriene difuzate la televiziunea locală arătau cu apa se scurgea din pereții iazului de decantare. Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a declarat starea de urgență după ce oficialii au avertizat cu privire la „prăbușirea iminentă” a peretelui iazului de decantare.

Iazul de la mina de fosfat abandonată se află într-o zonă de fosfogips, un deșeu radioactiv din fabricarea îngrășămintelor. Iazul conține cantități mici de radiu și uraniu natural. Stivele pot elibera, de asemenea, concentrații mari de gaz radon. Grupurile de protecție a mediului au avertizat că mai mulți poluanți din Golful Tampa ar crește riscul pentru fauna și flora din regiune, precizează TheGuardian.

sinteza.org

Lasă un răspuns