EXCLUSIV FOTO// Ambasada Ucrainei la Chișinău ar fi implicată în răpirea ex-judecătorului Nicolae Ceaus

ACTUAL

Judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus ar fi fost transportat în Ucraina în portbagajul unui automobil Toyota RAV 4, care aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău (mașina din imaginea alăturată).

EXCLUSIV FOTO// Ambasada Ucrainei la Chișinău ar fi implicată în răpirea ex-judecătorului Nicolae Ceaus

Potrivit unor surse apropiate anchetei, mașina respectivă, sâmbătă, a staționat mai mult timp în apropierea punctului de trecere a frontierei moldo-ucrainene Otaci, după care a trecut spre țara vecină pe „coridorul verde”, evidând astfel controlul vamal. La volanul automobilului se afla Eduard S., însoțit de Iurii K.. Tot prin același punct de trecere a frontierei au intrat în Ucraina și alți patru cetățeni ucraineni, care se presupune că ar fi fost implicați în răpirea lui Ceaus.

Printre aceștea este și Olecsandr K., ex-adjunctul Direcției Urmărire Penală din Lvov, Ucraina. Acum acesta ar fi avut relații cu lumea criminală din țara vecină.

Alte patru persoane din grupul respectiv sunt: Eduard S., Roman K., Mihailo B., Oleh S., Olexandr K.. Majoritatea dintre ei sunt sportivi. Potrivit surselor INDEX, în total în operațiunea de răpire a lui Ceaus au fost implicați circa 10 persoane. După răpire, ei s-au dispersat în grupuri.

Amintim că la data de 3 aprilie 2020, judecătorul ucrainean a fost răpit chiar în centrul Capitalei, iar acest lucru a fost făcut public de către avocatul acestuia, Iulian Balan. Ulterior, au apărut imagini din momentul răpirii acestuia.

La data de 4 aprilie 2021, Nicolae Ceaus a fost găsit în România, cu ochii legați și plin de vânătăi.

sinteza.org

Lasă un răspuns