Cine a stat în spatele actului terorist de la Capitoliu? Tânărul era sigur că Guvernul vrea să îi controleze mintea

screenshot 4 2 EXTERN

A fost descoperită identitatea celui care a declanșat codul roșu la Washington. 25 de ani avea tânărul care a ucis un agent de securitate. În ciuda tinereții, bărbatul de 25 de ani are și un istoric bogat în acțiuni care ar fi trebuit să îl ducă spre psihiatrie.

Autoritățile americane l-au identificat pe suspectul carevineri a forțat o barieră de securitate de la Capitoliu. Potrivit unor surse din rândul forțelor de ordine, citate de CNN, suspectul se numește Noah Green și avea 25 de ani. Noah Green a absolvit Universitatea Christopher Newport University din Newport News, Virginia, în 2019, cu diplomă în finanțe. Avea, de altfel, carnet de șofer înregistrat în Virginia.

Noah Green a lovit intenționat cu mașina doi agenți de poliție. După aceea, a ieșit din mașină cu un cuțit în mână. Nu a mai apucat să rănească agenții de la Capitoliu, pentru că a fost împușcat și ulterior a murit. Din păcate, și unul dintre polițiștii loviți cu mașina și-a pierdut viața, în timp ce al doilea agent este în stare stabilă, la spital.

Incidentul intervine la trei luni de la asaltul simpatizanților lui Donald Trump asupra Capitoliului, eveniment soldat cu cinci morți și zeci de răniți.

Noah era sigur că guvernul vrea să-i controleze mintea

Cu câteva săptămâni înainte de atac, tânărul de culoare scria pe rețelele sociale că și-a pierdut slujba, că este în suferință și crede că guvernul federal vrea să-i „controleze mintea”.

Cu mai puțin de două ore înainte de a fi împușcat și ucis, Noah Green a postat pe Instagram, pe un cont care pare să-i aparțină, mai multe linkuri către înregistrări video în care vorbește Louis Farrakhan, un controversat cleric și activist american, liderul Națiunii Islamului. „Guvernul SUA este inamicul #1 al oamenilor de culoare”, spune clericul într-una dintre postările preluate de Noah Green.

Într-o altă postare, Green a scris săptămâna trecută că el crede că Farrakhan l-a salvat după „teribilele suferințe pe care i le-au produs probabil CIA, FBI, agenții guvernamentale ale Statelor Unite ale Americii”. Răspunzând unui comentariu la acea postare, Green afirmă că a fost victima mai multor spargeri de domiciliu, că i s-a otrăvit mâncarea, că a fost supus unor agresiuni, operațiuni neautorizate în spital și unor acțiuni de controlare a minții.

Tot pe Facebook, Green a scris că a fost drogat fără să știe și că acum suferă de pe urma efectelor.

Noah susținea că l-a descoperit pe Mesia

Într-o altă postare, pe Facebook, din 17 martie, tânărul scria că el crede că Farrakhan este „Isus, Mesia” și că liderul religios a jucat un rol esențial în „trezirea sa” și că îl consideră părintele său spiritual.

„Să fiu cinstit, ultimii ani au fost grei și ultimele luni și mai grele. Am fost suspus unora din cele mai mari încercări, inimaginabile, din viața mea”, a mai scris tânărul pe rețelele sociale. El a mai scris că a renunțat la slujbă în parte din cauza suferințelor, dar mai ales pentru că este în căutarea unei „călătorii spirituale”.

Într-o altă postare arată că a făcut o donație lui Farrakhan de 1.085 de dolari, iar un alt video preluat de la cleric este un discurs rostit de acesta în 1996 și intitulat „Distrugerea divină a Americii”.

„Predicatorul este aici să mă salveze pe mine și pe restul omenirii, chiar dacă asta înseamnă să ne confruntăm cu moartea”, mai scrie Green, referindu-se aparent la Farrakhan. „Fiți gata să vă negați ființa și să-l urmați, ridicați-vă crucea”, îndeamnă tânărul.

Ambele conturi, de Instagram și Facebook, care păreau să-i aparțină, au fost închise vineri după producerea incidentului de la Capitoliu, notează CNN. Mult prea târziu, însă. Deși semnele care arătau că suferă de o boală gravă erau mai mult decât evidente, nimeni nu l-a îndrumat pe tânăr către un consult de specialitate.

Postul de televiziune precizează că a încercat să-l contacteze pe Louis Farrakhan pentru a obține un comentariu despre toate acestea, dar demersurile au fost zadarnice.

sinteza.org

Lasă un răspuns