Ceaiul de pătrunjel. Este bun pentru slăbit și întărește imunitatea. Cum este bine să-l prepari

ceai de patrunjel slabit LIFESTYLE

Ceaiul de pătrunjel. Este bun pentru slăbit și întărește imunitatea. Cum este bine să-l prepari. Ai încercat tot felul de diete până acum care nu au dat rezultate? Noi îți recomadăm una de care sigur vei fi mulțumit/ă: ceaiul de pătrunjel. Acesta are două calități extraordinare și eficiente: elimină apa în exces din organism și reglează nivelul de zahăr. În continuare vă prezentăm cum se prepară.

Ceaiul de pătrunjel. Este bun pentru slăbit și întărește imunitatea

Pe internet se găsesc tot felul de diete mai mult sau mai puțin eficiente. Iată că există și o soluție simplă, dar mai puțin cunoscută: ceaiul de pătrunjel. Acesta are numeroase beneficii, deoarece este plin de antioxidanți, iar prezența vitaminelor A, C, B și K garantează întărirea imunității.

Eficienta în slăbit a fost dovedită în proporție de 100% și cei care l-au consumat au dat trei sau patru kilograme jos în numai câteva zile, fără alte diete sau sacrificii. De asemenea, pătrunjelul are un conținut ridicat de vitamina C, chiar mai ridicat decât citricele. Ceaiul de patrunjel este o infuzie foarte puțin cunoscută pe meleagurile noastre, deoarece planta aromatică este utilizată în cantități reduse.

Beneficiile pătrunjelului

Pătrunjelul este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. De asemenea, grecii antici considerau că această plantă unește lumea viilor cu cea a morților. Planta a fost și este folosită în bucătăria românească pentru a găti diverse mâncăruri. Pătrunjelul se regăsește în grădinile țăranilor și este cunoscută ca o plantă care crește repede și nu necesită tratamente sau foarte multă atenție.

Calitățile acestei plante sunt nebănuite. Este foarte bună pentru sănătatea organimsului nostru, deoarece conține numeroase substanțe nutritive, iar preparat ca ceai este dusmanul perfect pentru kilogramele în plus. Iată doar câteva beneficii ale pătrunjelului:

  • Pătrunjelul are doar o calorie, mai exact 100g de pătrunjel conțin doar 36 de calorii;
  • Are rolul de a reduce senzația de foame;
  • Reduce colesterolul – substanța homocisteină are acest rol;
  • Ajută la funcționarea în condiții optime a sistemului endocrin și a metabolismului;
  • Îmbunătățește circulația;
  • Previne anemia;
  • Oferă energie organismului;
  • Este bogat în fibre;
  • Previne infecțiile.
Cum se prepară ceaiul de pătrunjel

Ingrediente:

  • un litru de apă
  • o legătură de pătrunjel
  • miere

Mod de preparare:

Se ia un vas în care se adaugă apa și se pune la fiert. Între timp, pătrunjelul se toacă mărunt pe un fund de lemn. După ce apa a început să dea în clocot, se adaugă pătrunjelul tocat. Vasul se mai ține pe foc vreme de căteva minute, apoi se dă la o parte. Ceaiul obținut se poate îndulci cu miere de albine.

Specialiștii ne recomandă să consumăm acest ceai de pătrunjel de trei ori pe zi. O cană trebuie să o bem dimineaţa pe stomacul gol. Apoi, să bem încă o cană după-amiază și ultima înainte de culcare. Ceaiul se consumă pentru o perioadă de șapte zile. În cazul în care aveți grijă la alimentație și faceți sport, ceaiul de pătrunjel te va ajuta să slăbeşti chiar şi cinci kilograme în doar o săptămână. Are efecte uluitoare!

sinteza.org

Lasă un răspuns