Acțiunile Tesla cresc spectaculos, după anunțul surprinzător al livrărilor de mașini

tesla logo ECONOMIC

Acţiunile Tesla Inc au urcat cu aproape 8% în predeschiderea şedinţei de luni a Bursei de la New York, după ce compania a raportat livrări trimestriale record, cererea pentru maşinile sale electrice compensând impactul deficitului de cipuri pe plan global, transmite Reuters.

Cel mai valoros producător auto din lume a  anunţat vineri că în primul trimestru din 2021 a livrat 184.800 vehicule pe plan global, în timp ce analiştii se aşteptau la 177.822 de unităţi.

În trimestrul patru din 2020, compania americană a livrat 180.570 vehicule. “Suntem încurajaţi de primirea făcută Model Y în China şi facem rapid progrese pentru a produce la întreaga capacitate. De asemenea, Model S şi Model X au fost “excepţional de bine primite”, se arată în comunicatul Tesla.

“Capacitatea Tesla de a produce în primul trimestru din 2021 aproape acelaşi număr de vehicule ca în trimestrul patru din 2020 iese în evidenţă faţă de tendinţa globală privind producţia auto”, au apreciat analiştii de la J.P.Morgan.

Luni, acţiunile Tesla au urcat cu aproape 8%, la 714 dolari, în timp ce alţi producători de maşini electrice, inclusiv NIO Inc şi Workhorse Group, înregistrau creşteri ale titlurilor între 1% şi 4%.

sinteza.org

Lasă un răspuns