A fost sau nu implicat SIS în răpirea cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceauș? Reacția oficială a instituției

media 140964839985309300 ACTUAL

În contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public referitor la implicarea și/sau informarea prealabilă a Serviciului de Informaţii şi Securitate cu privire la posibila răpire a cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceaus, pe teritoriul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate aceste insinuări şi interpretări, se arată într-un comunicat al instituției.

Totodată, SIS reiterează că își realizează atribuțiile în strictă conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, inclusiv ale cetățenilor străini pe teritoriul național. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm alegațiile privind implicarea instituției în activități ce depășesc cadrul legal.

Menționăm că, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

În aceeași ordine de idei, Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă reprezentanții mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea SIS și să reflecte poziția instituției în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică.

sinteza.org

Lasă un răspuns