Maia Sandu a discutat subiecte de actualitate cu Ambasadorul UE în Republica Moldova

21002524 big1617380976 POLITIC

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere în această după-amiază cu Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii, șeful statului i-a mulțumit Ambasadorului în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea europeană și ajutorul imens acordat țării în această perioadă grea. Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru donațiile de echipamente pentru angajații din prima linie, donațiile de vaccin primite pe platforma COVAX cu sprijin european, și ajutorul nerambursabil de 15 milioane de euro care va sprijini sectoarele economiei afectate cel mai mult de criză.

Președinta Sandu i-a comunicat Ambasadorului Michalko interesul țării de a cumpăra loturi suplimentare de vaccin de la statele europene care și-au suplinit stocurile din timp, cu rezervă. „Sper că vom identifica asemenea oportunități, iar guvernul va face demersurile corespunzătoare pentru obținerea vaccinului pentru cetățenii noștri,” a adăugat Maia Sandu.

La întrevedere s-a discutat și despre ultimele evoluții politice, iar interlocutorii au convenit că agenda politică ar trebui să evolueze ținând cont de interesele și bunăstarea cetățenilor, nu doar de pașii calculați ai partidelor și grupurilor de interese ce se află în spatele lor.

Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, care oferă sprijin țării noastre de foarte multă vreme. La rândul său, Republica Moldova trebuie să-și respecte angajamentele și să asigure reformele democratice și economice care vor transforma țara într-un stat european.

sinteza.org

Lasă un răspuns