Rusia a înregistrat primul medicament anti-COVID pe bază de plasmă sangvină de la pacienții vindecați

EXTERNE

Rusia a înregistrat primul medicament anti-COVID pe bază de plasmă sangvină de la pacienții care s-au vindecat după infecția su Sars-Cov-2.

Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecaţi de această boală, primul de acest tip înregistrat în lume, a informat joi consorţiul de stat Rostec, citat de EFE. Medicamentul, numit COVID-globulin, „a fost creat pe bază de plasmă de la pacienţii moscoviţi care au depăşit boala”, notează Rostec într-un comunicat, potrivit căruia capitala rusă a donat în acest scop 2,5 tone de material biologic.

Studiile asupra COVID-globulin, realizate de grupul Natsimbio, aparţinând Rostec, au demonstrat că este „sigur, este lipsit de efecte secundare şi are capacitatea de a neutraliza virusul”, se arată în comunicat. Se aşteaptă ca, odată încheiate fazele II şi III, noul medicament anti-COVID-19 să fie folosit pentru tratarea cazurilor grave şi de gravitate medie.

Pentru cine este recomdandat medicamentul

Certificatul de înregistrare autorizează prescrierea produsului COVID-globulin la pacienţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Adjuncta primarului Moscovei pe probleme de dezvoltare socială, Anastasia Rakova, a declarat că fazele II şi III ale testelor clinice se vor desfăşura în spitale din capitală şi vor avea durata de şase luni, relatează Agerpres.

„În cursul acestui an se preconizează procesarea a 15 tone de plasmă, ceea ce va permite să se trateze între 10.000 şi 15.000 de pacienţi”, potrivit consorţiului Rostec.

Până în prezent Rusia, cu o populaţie de aproximativ 147 de milioane de locuitori, a înregistrat 4,55 de milioane de cazuri şi 99.233 de decese provocate de COVID-19.

sinteza.org

Lasă un răspuns