Guvernul olandez permite prezența a 3.500 de spectatori la Eurovision 2021

0 cmv9f0nyodbpkvd EXTERN

Până la 3.500 de persoane vor putea participa la ediția din 2021 a concursului european de muzică Eurovision. Măsura vine în contextul unui experiment care ar urma să justifice redeschiderea unor asemenea evenimente în condițiile pandemiei de COVID-19, informează euronews.

După ce ediția de anul trecut a Eurovision a fost anulată din cauza primului val al pandemiei, anul acesta competiția se va desfășura la Rotterdam, în perioada 18 – 22 mai, după ce cântărețul olandez Duncan Laurence a câștigat ediția din 2019. Mărimea audienței prezente la concurs va fi stabilită în dependență de situația epidemiologică. Spectatorii care vor dori să participe, vor trebuie să respecte mai multe condiții, cum ar fi prezentarea unui test negativ COVID-19.

Organizatorii Eurovision au apreciat decizia Guvernului.

„Vom analiza situația și opțiunile disponibile la moment și vom anunța mai multe detalii în săptămânile ce urmează referitor la modul în care vom permite prezența fizică a spectatorilor la Rotterdam. Sănătatea și siguranța tuturor celor care sunt parte a acestui eveniment este principala noastră prioritate.”, au declarat reprezentanții Uniunii Europene de Radio și Televiziune.

Anterior au mai fost organizate asemenea experimente în Olanda. Luna trecută, a fost permisă desfășurarea unui concert cu 1.300 de persoane și a unui meci de fotbal cu 5.000 de spectatori. Un experiment asemănător a fost realizat și în Spania, unde a avut loc un concert rock cu 5.000 de persoane prezente în sală.

Olanda se află sub un regim de lockdown național în care domeniul horeca și evenimentele culturale sunt închise. Alte restricții includ și interzicerea circulației pe timp de noapte, a adunărilor și unele interdicții aplicate transportului internațional. Acestea sunt aplicate în contextul în care, peste 50 de mii de cazuri au fost înregistrate în ultima săptămână.

sinteza.org

Lasă un răspuns