Deputat PAS, despre starea de urgenţă: Premierul Ciocoi face jocul majorităţii parlamentare

pas POLITIC

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Dan Perciun susţine că iniţiativa Guvernului privind instituirea stării de urgenţă nu menţionează nicio restricţie suplimentară şi nicio măsură adiţională de susţinere a businessului sau a populaţiei.

Nota informativă nu oferă niciun argument de ce această stare de urgenţă este necesară şi acolo nu există măcar o literă despre ce exact vrea să facă Guvernul în legătura cu pandemia şi criza economică.

„Ciocoi banal face jocul majorităţii PSRM-Şor şi participă la blocarea alegerilor anticipate. Asta e unica miză”, a scris deputatul pe Facebook.

Potrivit parlamentarului, PAS continuă să considere că restricţii adiţionale pe un termen de două săptămâni sau o lună trebuie introduse şi ele trebuie să vină la pachet cu măsuri ample de susţinere a businessului şi a populaţiei. Deputatul susţine că decizia Consiliului Suprem de Securitate prevedea trei pagini de propuneri care urmau să fie examinate de Guvern, dar nu a fost să fie.

Guvernul a decis marţi, 30 martie, să propună Parlamentului declararea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până pe 31 mai. Potrivit ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, care a prezentat proiectul în acest sens, propunerea vine ca urmare a analizei raportului Comisiei pentru Situaţii Excepţionale privind necesitatea declarării stării de urgenţă, recomandărilor Consiliului Suprem de Securitate, dar şi discuţiilor în societate.

Ministrul justiţiei a remarcat că starea de urgenţă nu reprezintă închiderea economiei şi a ţării, ci un instrument care lărgeşte marja de acţiune a statului. Acţiunile care vor fi întreprinse sunt dependente de comportamentul cetăţenilor.

sinteza.org

Lasă un răspuns