Avertismentul transmis de epidemiologi: Tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în aprilie

ACTUAL

Epidemiologii au transmis un semnal de alarmă în legătură cu virusul chinezesc care încă circulă pe mapamond. Potrivit specialiștilor, tulpina din Marea Britanie va fi dominantă în luna aprilie.

Potrivit specialiștilor, tulpina britanică va fi dominantă în luna aprilie, iar singura șansă care ar putea ține sub control pandemia de coronavirus ar fi accelerarea campaniei de vaccinare. Noile restricții pe care le-au luat autoritățile sunt tocmai pentru ca răspândirea virusului să fie limitată. Profesorul Doina Azoicai, președintele Societății Române de Epidemiologie, susține faptul că aceste restricții ar fi trebuit impuse mai demult.

„Aceste restricții, care după părerea mea ar fi trebuit mai demult impuse, împreună cu campania de vaccinare susținută, așa cum se desfășoară ea în acest moment, ne vor putea duce într-un moment mai bun. Când spun moment mai bun nu mă refer la numărul de cazuri, cât la numărul de cazuri din terapie intensivă și numărul de decese, care este destul de crescut”, a declarat specialistul pentru Ziare.com.

„Consider că aceste măsuri vin nu să ne restricționeze drepturile, ci pentru a încerca să evităm aglomerările și situațiile în care transmiterea poate fi făcută foarte intens. Mai ales că e vorba de o transmitere comunitară atestată, nu doar a variantelor prevalente ci și a variantei din Marea Britanie”, a completat profesorul Doina Azoicai.

sinteza.org

Lasă un răspuns