BREAKING// Guvernul propune Parlamentului instituirea Stării de Urgență în țară

POLITIC

Guvernul interimar a votat pentru introducerea stării de urgență în Republica Moldova. Guvernul solicită Parlamentului să declare starea de urgență în țară. Acest lucru a fost anunțat de ministrul justiției Fadei Nagacevschi la o ședință de guvern marți seară.

„Este cazul să venim cu acțiuni restrictive mai dure. Acest subiect trebuie să fie examinat de Parlamentul R. Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, care a prezentat proiectul de hotărâre, aceasta nu prevede restricții economice. Solicitarea urmează să fie examinată de Parlament.

Amintim că, luni, 29 martie, Zinaida Greceanîi a convocat o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, precum și cu consilierii președintelui Parlamentului, unde a fost evaluată starea pandemică care continuă să înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese zilnic.

Zinaida Greceanîi a declarat că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

sinteza.org

Lasă un răspuns