Zinaida Greceanîi a convocat o ședință cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu

POLITIC

Am a convocat, astăzi, o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, precum și cu consilierii Președintelui Parlamentului, se arată pe pagina de Facebook a Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

”Am evaluat starea pandemică care continuă să înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese zilnic. În această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate. Am remarcat că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

Am discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor necesare pentru imunizarea în masă a tuturor categoriilor de cetățeni. Pentru facilitarea acestui proces, Parlamentul a modificat mai multe acte legislative. Am exprimat recunoștința partenerilor Republicii Moldova pentru ajutorul oferit.

Am anunțat faptul că autoritățile continuă demersurile foarte serioase în vederea obținerii de noi donații de vaccinuri sigure și eficiente. De asemenea, am examinat situația social-economică, a mediului de afaceri prin prisma impactului pandemiei de COVID-19.

Am reiterat importanța menținerii restricțiilor adecvate realităților curente, acestea fiind strict necesare pentru a contracara răspândirea coronavirusului. Totodată, membrii Executivului au informat despre măsurile concrete care se întreprind pentru asigurarea securității alimentare a țării.

În actualul context toate eforturile autorităților din stat trebuie să fie concentrate asupra protecției vieții și sănătății cetățenilor, în mod absolut prioritar. Anume aceasta așteaptă oamenii acum cel mai mult, iar un stat responsabil este obligat să ofere siguranță cetățenilor săi”, se arată în postare.

sinteza.org

Lasă un răspuns