Xiaomi prezintă telefonul cu cel mai mare senzor foto văzut vreodată pe un smartphone

SCI-TECH

Probabil ai observat și tu că există o tendință a producătorilor de a crește numărul de megapixeli ai unui senzor, dar asta nu înseamnă neapărat o fotografie mai bună. Xiaomi nu crește numărul de megapixeli, ci dimensiunea fizică a senzorului, iar diferența va fi uriașă.

Xiaomi a confirmat că va fi prima companie care va folosi senzorul Samsung de 108 MP GN2 ce va fi și cel mai mare senzor de pe piață.

Dimensiunea senzorului este de 1/1,12 inci, cu pixeli mari de 1,4 microni. Ca să-ți faci o idee – S21 Ultra are un senzor de o mărime de 1/33 inci și 0,8 microni.

Pentru că este un senzor mai mare, fotografiile vor fi mai luminoase, filmarea și fotografierea pe timp de noapte vor fi mai bună, efectul de blur aplicat fundalului va fi unul mai natural.

Cu acest senzor vei putea realiza fotografii de 50 sau 100 MP, dar și unele de 12 MP cu pixeli giganți cu o dimensiune de 2,8 microni. Autofocusul ar trebui să fie mai bun, la fel și HDR-ul și ar permite filmarea 8K sau 4K la 120 fps.

Toate aceste lucruri sună bine pe hârtie, însă vom vedea cu adevărat ce va poate face telefonul cu această cameră foto după lansare.

sinteza.org

Lasă un răspuns