Pavel Filip: În perioadă de criză catastrofală, să ratezi pur și simplu 60 milioane de euro, este o mare prostie

POLITIC

După ce Ambasada României în Republica Moldova a anunțat că acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la 27 aprilie 2010, s-a încheiat astăzi, la zece ani de la intrarea sa în vigoare, iar țara noastră ratează un alt acord de peste 60 de milioane de dolari,  Pavel Filip a venit cu o reacție în acest sens.

Republica Moldova pierde astăzi 60 mln euro grant din partea României. În perioadă de criză catastrofală, să ratezi pur și simplu bani oferiți gratis: mai mare prostie nu s-a mai văzut. Cui decontăm acești bani: Maiei Sandu sau lui Igor Dodon? Cine totuși își asumă pierderea: cei care au un Guvern și îl controlează sau cei care conduc Președinția și refuză să instaleze un alt guvern? Cine se face responsabil de acest eșec? Îl adăugăm la cei 42 de morți azi? La cei 400 oameni care au murit săptămâna asta? La cei 5000 morți până acum?

Acordul cu România e doar prima rândunică. Urmează, la fel, să pierdem cele 500 mln dolari de la FMI, cele 100 mln euro de la UE? Și, cel mai grav, urmează să mai pierdem oameni din cauza lipsei de responsabilitate. Înțelegem că mai bine nu va fi și că oamenii nu trebuie să aibă mari așteptări. E clar: suntem pe cont propriu. Urmează să conectăm instinctul de supraviețuire. Să avem grijă. Virusul nu alege. Mor și cei care vor anticipate, și cei care vor guvern”, a menționat Pavel Filip.

Amintim că, acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova , semnat la 27 aprilie 2010, își încetează valabilitatea astăzi, 28 martie 2021, la zece ani de la intrarea sa în vigoare. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova, autoritățile române au solicitat ca acordul să fie prelungit, însă din cauza răspunsului târziu oferit de autoritățile de la Chișinău, acordul nu va fi prelungit.

sinteza.org

Lasă un răspuns