Mai aveți la dispoziție încă trei zile pentru achitarea cu reducere a poliței de asigurare. Cât costă aceasta

ACTUAL

Au mai rămas trei zile până la expirarea termenului de achitare a primei de asigurare medicală pentru 2021. Amintim că persoanele care se asigură în mod individual în termenul prevăzut de lege până la 31 martie inclusiv, beneficiază de reduceri de 50 %, 60 % sau 75 % din valoarea primei, care și în acest an este de 4 056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol au parte de reduceri de 75 % și achită 1 014 lei prin intermediul serviciilor teritoriale de relații cu beneficiarii ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Persoanele fizice care desfășoară activitate independentă în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60 % și plătesc 1 622,4 lei.

Fondatorii de întreprindere individuală, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sunt angajați și nici asigurați de guvern, cetățenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova achită 2 028 de lei, ceea ce reprezintă 50 % din prima de asigurare medicală.

Vedeţi aici detalii despre modalităţile de plată a primei în sumă fixă.

sinteza.org

Lasă un răspuns