Oficial: Câte paturi libere pentru pacienții cu COVID mai sunt în Chișinău

spital coronavirus ACTUAL

În municipiul Chișinău situația pandemică este alarmantă.

În spitalele municipale au rămas libere doar 211 paturi pentru tratamentul bolnavilor cu COVID-19, transmite Moldpres.

Șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale de astăzi că „situația pandemică în municipiul Chișinău este alarmantă”. 

“În instituțiile municipale de sănătate sunt pregătite 1.665 de paturi pentru tratarea bolnavilor de coronavirus și 200 de paturi de triaj la Centru COVID-19 de la Moldexpo, dintre care 1.454 sunt deja ocupate”, a declarat Bucearschi.

Potrivit oficialului, pe teritoriul municipiului Chișinău se înregistrează prezența tulpinii britanice a virusului de COVID-19, de aici gradul mai mare de agresivitate a bolii.

”Evoluția îmbolnăvirilor de coronavirus arată creșterea agresivității bolii. Se înregistrează un număr mare de pacienți care fac forme grave și foarte grave. Specialiștii consideră că este vorba de prezența tulpinii britanice a coronavirusului”, a specificat Bucearschi.

În același timp, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a specificat că, în anul 2020, numărul de paturi pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 s-a triplat și că “60 la sută din capacitatea națională de tratament a COVID-19 se află în instituțiile municipale de sănătate”.

sinteza.org

Lasă un răspuns