Grave predicții făcute de un înalt oficial de la Pentagon. Se anunță un nou război cu China

EXTERNE

Un amiral american anunță războiul cu China! Sunt cele mai grave predicții făcute de un înalt oficial de la Pentagon. Iar analiștii văd în vorbele sale un semn că tensiunile din Pacific vor atinge în curând punctul de fierbere. În opinia amiralului Philip Davidson, Beijingul va face orice este necesar pentru a-și atinge scopul. Care este acela? Înlocuirea SUA ca principala putere militară în Pacific!

Mai întâi, în următorii șase ani, China ar urma să invadeze Taiwanul. Cel puțin asta crede amiralul Davidson, al cărui mesaj a fost transmis Congresului SUA.

Un amiral american anunță războiul cu China! „Amenințarea este evidentă”

Prezent în fața unei comisii a Senatului american, șeful comandamentului militar indo-pacific (Indopacom) a vorbit despre amenințările cu care America se confruntă în prezent. „Mă tem că China îşi accelerează planul de a înlocui SUA până în 2050. Mă tem că vor să îşi atingă obiectivul mai devreme decât era prevăzut. Este clar că Taiwanul face parte din ambiţiile lor şi cred că ameninţarea este evidentă în următorul deceniu, de fapt în următorii şase ani”, a spus amiralul.

SUA au întrerupt relaţiile diplomatice cu Taipeiul în 1979 pentru a recunoaşte suveranitatea Beijingului, dar rămâne cel mai puternic aliat al Taiwanului şi principalul său furnizor de arme. De partea cealaltă, China consideră Taiwanul o provincie a sa, pe care ameninţă să o ia înapoi cu forţa în cazul proclamării oficiale a independenţei sau a unei intervenţii străine. După ce a recâştigat controlul asupra Hong Kongului, Beijingul şi-a înmulţit avertismentele la adresa Taiwanului prin demonstraţii de forţă.

Ambițiile Chinei în Pacific. Guamul, ținta Beijingului?

China are ambiţii teritoriale în Marea Chinei de Sud (faţă de Vietnam şi Filipine), în Marea Chinei de Est (insulele Senkaku, aflate sub controlul Japoniei), precum şi în regiunea himalayană (tensiuni majore cu India). Amiralul Davidson susține că Beijingul constitue o ameninţare inclusiv pentru Guam, insulă din Pacific controlată de americani. „Astăzi, Guamul este o ţintă” a avertizat amiralul. El a reamintit faptul că, în 2020, Armata de Eliberare a Poporului a lansat o înregistrare video în care pot fi văzuţi piloţi chinezi care atacă o bază militară de pe o insulă situată la o distanţă de 2.500 km est de Filipine. Trimiterea era la Guam, evident.

De aceea, amiralul Philip Davidson insistă ca Washingtonul să aprobe instalarea în Guam a unei baterii antirachetă Aegis Ashore de ultimă generaţie. O astfel de armă are capacitatea să intercepteze în zbor cele mai eficiente rachete trase din China. Guamul „trebuie apărat şi trebuie să fie pregătit pentru ameninţările care vor veni Pentru mine este clar că Guamul nu mai e doar un loc în care credem că luptăm. Chiar va trebui să ne luptăm pentru el!”, a subliniat Davidson.

sinteza.org

Lasă un răspuns