Cinci filme motivaționale despre bani, afaceri și succes

833692738470673070 LIFESTYLE

Dacă cineva a zis că viața de antreprenor e ușoară, s-a înșelat amarnic. De mulți ori, aceștia se lovesc de obstacole pe care unii le depășesc mai greu, alții mai ușor sau unii chiar deloc. Iată câteva filme motivaționale în care antreprenorii își pot găsi inspirația.

Ți-am pregătit o listă cu câteva filme care prezintă povesti antreprenoriale de success, dar arătă și munca titanică din spate, aventurile, experiențele, provocările și inspirațiile cu care este pavata calea antreprenoriatului.

The Founder
Fondatorul este un filmul biografic despre Ray Kroc, omul care a popularizat McDonald’s în întreaga lume. The Founder prezintă povestea unuia dintre cei mai influenți oameni de afaceri și cum a reușit acesta să transforme McDonald’s, la origine un mic restaurant fondat de frații Mac și Dick McDonald’s în California anilor ’50, într-un adevărat imperiu. În rolul principal îl avem pe Micheal Keaton, iar regia este semnată de John Lee Hancock.

The Greatest Showman
The Greatest Showman este tot un film biografic muzical despre celebrul proprietar de circuri și manager de entertainment Phinaes Taylor Barnum. Hugh Jackman da viața celebrului personaj vizionar care a creat un adevărat brand din Barnum and Bailey Greatest Show on Earth. Filmul ilustrează începutul acestui business în entertainment, dar are și o componentă motivațională, aceea a vizionarului care revoluționează lumea și rămâne un nume de referință în istorie. Din distribuție mai fac parte Michelle Williams, Rebecca Ferguson și Zac Efron, iar regia este semnată de Michal Gracey.

Becoming Warren Buffet
Documentarul Becoming Warren Buffet adună filme, înregistrări de arhivă, fotografii de familie, precum și interviuri cu familia și prietenii legendarului Warren Buffet, investitorul și filantropul miliardar în vârstă de 86 de ani. Narat cu propriile cuvintele, filmul este despre cum a reușit un simplu om să schimbe modul în care americanii privesc capitalismul și filantropia. Filmul este, de asemenea, o sursă de inspirație pentru afacerea ta, pornind de la deciziile bune sau rele pe care Buffet le-a făcut de-a lungul carierei sale și pe care documentarul le prezintă.

She started it
Un alt film documentar care să te inspire, She started it este despre viață a cinci femei antreprenor, care, timp de doi ani, își construiesc afaceri. Scopul documentarului este de a oferi expunere fondatoarelor de companii tech, dar și de a ilustra ideea că femeile au numeroase oportunități de carieră, inclusiv în domeniul tech, considerat al bărbaților. Totodată, filmul ilustrează cum pot femeile să-și abordeze viața și cariera, mizând pe antreprenoriat și domeniul tehnic.

Nobody Speak: Hulk Hogan, Gawker and The Trials of a Free Press
Această poveste captivantă despre putere și adevăr arată bătălia dintre fostul luptător profesionist Hulk Hogan și tabloidul online Gawker, precum și rolul surprinzător al miliardarului Silicon Valley, Peter Thiel. Filmul regizat de Brian Knappenberger transmite un mesaj despre bani, mass-media și manipularea informarțiilor și arată cum miza este mult mai mare și nu se rezumă doar la un jucator din Silicon Valley, doborând o companie media.

sinteza.org

Lasă un răspuns