Alertele de călătorie în peste 50 de țări ale lumii, actualizate de MAEIE

ACTUAL

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a actualizat alertele de călătorie, conform situației din data de 5 martie 2021. Aceasta include informații privind situația epidemiologică din peste 50 de țări, inclusiv date privind restricțiile la intrare, prevederi privind tranzitarea țării, informații utile și surse oficiale de documentare, precum și informații de contact.

Alertele de călătorie în peste 50 de țări ale lumii, actualizate de MAEIE

Informația exhaustivă poate fi accesată și pe site-ul Ministerului de Externe www.mfa.gov.md (banner: Alerte de călătorie COVID-19) sau pe adresa directă (click AICI pentru a deschide fișierul în format pdf).

Datele din tabel pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare (lista poate fi accesată pe pagina web a ministerului (click AICI)). Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice și sunt publicate la secțiunea „Alerte de călătorie COVID-19”;

Totodată, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email lacall.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului deApel;

Suplimentar la resursele MAEIE, cetățenilor Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, li se recomandă consultarea adițională și a datelor operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă (click AICI).

sinteza.org

Lasă un răspuns