Începe vaccinarea și în regiunea transnistreană.Vaccinurile donate de România, transmise Tiraspolului

ACTUAL

Cele 1 810 de doze de vaccin care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Republica Moldova, în contextul procesului de imunizare a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, au fost transmise astăzi de către reprezentanții instituțiilor naționale de profil și au fost preluate de către specialiștii din sfera medico-sanitară din regiunea transnistreană.

Aspectele privind preluarea, administrarea și monitorizarea reacțiilor vaccinului la prima etapă a vaccinării populației pe ambele maluri ale râului Nistru, au constituit subiectul central al discuțiilor purtate dintre experții grupurilor de lucru pentru ocrotirea sănătății din partea Chișinăului și Tiraspolului, în cadrul ședințelor recent organizate.

Amintim că, inițial liderul regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski a mințit printr-o postare publică pe o rețea de socializare că de fapt vaccinul ar fi oferit Tiraspolului de către Organizația Mondială a Sănătății. Astăzi a publicat un nou mesaj, unde a precizat că este o donație din partea României și chiar a mulțumit autorităților de peste Prut.

sinteza.org

Lasă un răspuns