Peste 3000 de elevi ai instituțiilor de învățământ din capitală se află în autoizolare

ministerul educatiei propune lichidarea a cinci scoli internat si auxiliare in doua dintre ele au ramas directorii si paznicii 34528 ACTUAL

Un număr de 131 de elevi ai școlilor și liceelor din municipiul Chișinău sunt bolnavi de coronavirus, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul capitalei Angela Cutasevici, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale, că în instituțiile de învățământ s-au înregistrat 131 de cazuri de coronavirus. “În acest moment, 3422 de elevi se află în autoizolare, mai mult cu o mie de elevi decât acum două săptămâni”, a menționat Cutasevici.

Potrivit oficialului, s-au infectat cu coronavirus elevi din 172 de clase din 76 de instituții de învățământ, printre care se află 37 de clase primare, 63 de clase gimnaziale și 33 de clase liceale. “În 23 de clase s-au înregistrat mai mult de un caz de îmbolnăvire de la elev la elev”, a specificat Cutasevici.

În același timp, Tatiana Bucearschi, șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, a spus că statistica îmbolnăvirilor de COVID-19 arată că se înregistrează un număr tot mai frecvent de cazuri noi de infectare în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 13-17 ani.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi că sistemul municipal de sănătate este depășit de numărul mare de îmbolnăviri de coronavirus – în spitalele municipal au mai rămas doar 12 locuri pentru tratamentul COVID-19.

sinteza.org

Lasă un răspuns