Năstase: Nu mai intoxicați lumea cu populism steril. Să recurgem la lege și Constituție

POLITIC

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, acuză că alegerile anticipate se amână de la o lună la alta și că unii politicieni ar face în acest sens „populism steril”.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni, Năstase a declarat că partidul pe care îl conduce a prezentat la 27 decembrie „o foaie de parcurs” care a explicat „cum putem ajunge la anticipate în cel mai scurt timp prevăzut de Constituție”.

„Nu s-a ținut cont. Am pierdut două luni. Îndemnul nostru este să nu mai facem populism steril cu care este intoxicată Republica Moldova. Să recurgem la lege și Constituție. Dacă vrem anticipate, să punem mecanismele în aplicare”, a declarat Năstase.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Năstase a insitat că „toate forțele politice trebuie să înțeleagă că pentru rezolvarea problemelor stringente ale oamenilor e nevoie de un Guvern plenipotențiar”.

„Aceasta este și cea mai scurtă cale de a ajunge la alegeri anticipat”, a mai menționat candidatul Platformei DA la funcția de premier.

sinteza.org

Lasă un răspuns