Sîrbu după ce nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate: Alunecăm în dictatură

sarbu dosar 1920x1020 c default POLITIC

După ce Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care are loc la Președinție, parlamentarul a susținut un briefing și a remarcat faptul că țara noastră „alunecă spre dictatură”, transmite Sputnik.

Deși este președinte al Comisiei parlamentare pentru Securitate și Ordine Publică, deputatul Sergiu Sîrbu n-a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care are loc la Președinție.

Deputatul a ieșit într-un briefing în care a declarat că incidentul este o încălcare crasă și a menționat că „alunecăm treptat în dictatură”. Sîrbu susține că nu i-ar fi fost permisă intrarea la ședința CSS pe motiv că ar avea un conflict de interese. 

„Am vrut să introducem în agendă subiectul campaniei de vaccinare, cu regret acest subiect nu este pe agenda CSS. Maia Sandu încalcă nu doar Constituția, asistăm la un abuz fără precedent, a fost subminată autoritatea Parlamentului. Președenția nu este bucătăria de acasă a Maiei Sandu, iar ședința CSS nu este ședința de partid. Legea există în țară, există Constituție și trebuie să le respecte. Condamnăm vehement cazul de astăzi și îi vom pedepsi pe toți care fac acest abuz”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu. 

Amintim că astăzi membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință, în cadrul căreia sunt discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Decretul de constituire a Consiliului Suprem de Securitate, după preluarea de către Maia Sandu a funcției de președinte al țării, a fost semnat pe 25 ianuarie.

Potrivit legii, din componența CSS fac parte deținătorii unor anumite funcții publice. Președinția anunță totodată că, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane.

sinteza.org

Lasă un răspuns

  1. ppcelovod

    Dute și te împușcă, nemernicule!