Dumitru Diacov riscă să rămână fără avere. ANI a constatat o diferență de 600 de mii de lei

big dumitru diacov spune daca va candida la functia de presedinte al pdm dupa plecarea lui vlad plahotniuc 1561366906 1563528284bywby7u POLITIC

Dumitru Diacov, deputat din fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM) riscă să rămână fără avere după ce, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care  a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019,  fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

Deși, alesul poporului a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta  și-a justificat doar o parte din averea deținută.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani. Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Dumitru Diacov – avere nedeclarată! by Sinteza on Scribd

sinteza.org

Lasă un răspuns