Maia Sandu va susține un briefing de presă după decizia Curții Constituționale

ACTUAL

Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă pe 23 februarie curent la 20:30 în sediul Președinției după ce Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) a declarat neconstituțional decretul prin care fosta ministră a finanțelor Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat la funcția de prim-ministră de către șefa statului.  

După decizia CCM, Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat apelul privind asumarea guvernării, a chemat la negocieri partidele proeuropene și la consultări cu președinta Maia Sandu.

Președintele socialiștilor Igor Dodon a declarat că magistraților a fost previzibilă, dar, în același timp alarmantă.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a declarat că decizia CCM a fost „dezlegare mult așteptată” și că fracțiunea pe care o reprezintă „nu va vota niciun Guvern susținut de Șor și transfugi”.

Liderul grupului „Pro Moldova” Andrian Candu speră că politicienii vor avansa în procesul de desemnare a unui premier, după decizia CCM.

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au spus că această decizie o obligă pe președintă să se supună deciziei Parlamentului și confirmă ceea ce era evident.

sinteza.org

Lasă un răspuns