Deputat PAS, despre decizia Curții Constituționale. „Nu i-a ajuns înțelepciune să fie de partea cetățenilor”

POLITIC

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție, după ce Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțional decretul prin care Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița repetat la funcția de prim-ministră.

În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Mihai Popșoi a spus că decizia de astăzi nu a hotărât criza politică, dar a agravat-o. „Curții Constituționale nu i-a ajuns înțelepciune să fie de partea populației. Problema se putea de hotărât. Pentru noi calea este clară, fie alegeri anticipate, fie oponenții noștri din Legislativ merg împotriva populației și președintelui ales. Să vedem pe cine vor alege oamenii”, a declarat deputatul.

De cealaltă parte, deputatul Partidului Democrat Dumitru Diacov a spus că: CCM nu trebuie să fie de partea sau nu a oamenilor, trebuie să se conducă de textul Constituției, fără emoții. Cred că decizia le-a lăsat pe ambele părți nemulțumite. Acum minge este la Maia Sandu, sper că va face consultări cu deputații și vom ieși demn din acestă situație”.

Legislatorul socialist Vasile Bolea a declarat că CCM nu trebuie să fie de partea Parlamentului sau a populației ci garantul respectării Constituției, iar decizia de astăzi a pus punct în acest spor.

sinteza.org

Lasă un răspuns