Cafeaua de cicoare: cele 5 beneficii pentru sănătate pe care trebuie să le cunoașteți

cicoarea LIFESTYLE

Această rădăcină, utilizată pentru proprietățile sale încă din antichitate, reprezintă un real atu pentru organism. Descoperiți beneficiile cafelei de cicoare!

În timpul Antichității, cicoarea era folosită pentru beneficiile sale digestive. În timpul războiului și blocajelor de mărfuri, a servit ca înlocuitor pentru cafea. De atunci, a fost folosit atât cruda, în salate, cât și gătita, pentru beneficiile sale pentru sănătate. Există diferite soiuri ale acestei plante cu flori care aparțin familiei Asteraceae.

Cicoarea amară, sau Cichorium intybus, este cea mai cunoscută, deoarece a fost folosită din cele mai vechi timpuri. Bogata în vitaminele C, A, K, fibre și molecule antioxidante, are un efect real asupra organismului: rădăcinile ajută la umplerea carențelor de fier, protejează împotriva infecțiilor, alergiilor, îmbătrânirii celulare și întăresc apărarea naturală.

Cafeaua de cicoare: cele 5 beneficii pentru sănătate

Cum se folosește cicoarea?

Cicoarea solubilă poate fi preparată cu lapte vegetal sau animal. Sub forma de boabe, puneți-o în apă fierbinte, timp de 5 minute. Gătita, o puteți mânca sub formă de piure sau supă. În cele din urmă, cruda, poate fi consumata într-o salată.

Pentru a înlocui cafeaua

Cicoarea poate fi folosită ca înlocuitor al cafelei. Într-adevăr, solubila, este folosita ca băutură fierbinte. Poate înlocui cu succes cafeaua. Dar, spre deosebire de acesta din urmă, nu conține cofeină și, prin urmare, nu crește tensiunea arterială.

Recâștigi pofta de mâncare

Dacă ți-ai pierdut pofta de mâncare după o boală, poți bea o infuzie făcută din rădăcini de cicoare. Această soluție vă va restabili pofta de mâncare.

Detoxifiere

Cicoarea este una dintre plantele care sunt depurative și drenante, deci este ideală ca parte a unei cure de detoxifiere. Stimulează producția de bilă, care elimină toxinele din ficat. Pentru a face acest lucru, beți o ceașcă de cicoare solubilă sau faceți o infuzie din rădăcini dacă aveți o tulburare digestivă.

Lupta împotriva îmbătrânirii celulare

Rădăcina acestei plante este bogată în antioxidanți și nutrienți, deoarece este compusă din vitamina A și C, flavonoide, carotenoide. Protejează apoi celulele de stresul oxidativ și protejează împotriva îmbătrânirii celulare și a bolilor cardiovasculare.

Pentru confortul intestinal

Cicoarea are efecte probiotice. Într-adevăr, contribuie la confortul intestinal și protejează împotriva infecțiilor și alergiilor.

sinteza.org

Lasă un răspuns