Deputatul PAS, Radu Marian, dă indicații jurnaliștilor: Ignorați sondajul! Andrei Năstase nu poate fi favorit

POLITIC

”Îndemn toată lumea, în special jurnaliștii, să ignore sondajul ASDM”, așa a reacționat deputatul PAS la rezultatul sondajului prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova (ASDM), unde îl prezintă favorit pe Andrei Nastase la preluarea funcției de Prim-ministru.

”Asociația Sociologilor și Demografilor, controlată de Dodon și socialiști, publică acum un sondaj de doi bani, fix înaintea Barometrului de Opinie Publică (BOP), mult mai credibil. Acest lucru se întâmplă pentru a inducea lumea în eroare și pentru a diminua din impactul BOP. Îndemn toată lumea, în special jurnaliștii, să ignore sondajul ASDM”.

Cei mai mulți moldoveni au încredere în Maia Sandu și Igor Dodon. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – februarie 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit cercetării, 27,2% din respondenți au declarat că liderul PPDA, Andrei Năstase, se va isprăvi cel mai bine în funcția de premier, iar 25,3% – susțin că fostul ministru al Finanțelor, Mariana Durleșteanu, candidatul înaintat de 54 de deputați pentru funcția de prim-ministru.

Alți 15,5% din cetățenii intervievați au indicat-o pe Natalia Gavriliță, 7,5% – pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, iar 3,4% – pe liderul PCRM, Vladimir Voronin.

sinteza.org

Lasă un răspuns