Dorin Chirtoacă: Maia Sandu a încălcat Constituția, dar poate fi înțeleasă

Maia Sandu incalca Constitutia, Dorin Chirtoaca, PL, PAS, majoritate parlamentara, fost primar de chisinau, POLITIC

Președintele țării, Maia Sandu, a încălcat Constituția, dar poate fi înțeleasă. Asta a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Chirtoacă a spus că în actualele circumstanțe politice, e bine pentru țară ca Maia Sandu să încalce Constituția și să refuze numirea candidatului la funcția de Premier susținut de deputații PSRM și cei din grupul parlamentar „Pentru Moldova”. Și asta pentru că președintele ar avea legitimitate, iar asupra Parlamentului ar plana mai multe suspiciuni că nu reprezintă cetățenii.

Totuși, liderul Partidului Liberal susține că dacă aceeași majoritate parlamentară ar susține un candidat pentru funcția de Premier, dar după organizarea unor alegeri anticipate, Maia Sandu ar fi pusă în situația în care să se conformeze, dat fiind faptul că Republica Moldova este o republică parlamentară.

Sinteza.ORG amintește că pe data de 11 februarie curent, 54 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova și-au pus semnătura pe o declarație privind constituirea unei noi majorități parlamentare ce o susține la funcția de Premier pe Mariana Durleșteanu.

sinteza.org

Lasă un răspuns