Muzeului Național de Istorie a Moldovei oferă în acest weekend acces gratuit la expoziții

1 1 1 920x614 1 ACTUAL

Muzeului Național de Istorie a Moldovei anunță că în zilele de 30 și 31 ianuarie toți doritorii pot vizita expozițiile expuse în cadrul muzeului fără a achita un bilet de intrare.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei se numără printre cele mai importante instituții muzeale din Republica Moldova, atât din punctul de vedere al patrimoniului său, cât și al prestigiului științific.

Patrimoniul muzeului, constituit inițial din fondurile Muzeului Gloriei Militare și colecțiile de istorie ale Muzeului de Stat de Istorie și Studiere a Ţinutului Natal, s-a îmbogățit an de an cu piese tot mai semnificative și de o reală valoare științifică prin cercetare, donații și achiziții. La creșterea și diversificarea patrimoniului au contribuit deopotrivă, în anii 1989-1995 și 2006-2007, și transferurile masive de patrimoniu dintr-un șir de muzee desființate – Muzeul Republican al Prieteniei Popoarelor, Muzeul de Istorie a PCM, Muzeul Republican al Istoriei Comsomolului, Muzeul Republican „G. I. Kotovski și S. Gh. Lazo”, Muzeul Republican de Istorie a Religiei, Muzeul Memorial al Voluntarilor Bulgari și Muzeul de Arheologie al AŞM.

Astăzi Muzeul Național de Istorie a Moldovei deține 348 619 de piese de patrimoniu, a căror tipologie diversificată surprinde profilul Moldovei de-a lungul secolelor, din erele preistorice până în prezent, atestând habitatul uman, fapte, evenimente, portrete de personalități.

Muzeul oferă marelui public și expoziții temporare, diverse sub aspect tematic și muzeotehnic, care vin să completeze carențele expoziției permanente și să aducă o contribuție la propaganda culturală a patrimoniului depozitat. De la începutul activității sale, muzeul a organizat peste 650 de expoziții temporare  (la sediu, în afara instituției și în străinătate), axate pe propriile colecții, precum și pe cooperarea cu alte instituții de cultură și cercetare.

Muzeul poate fi găsit pe adresa Strada 31 August 1989 121 A, iar dacă ești curios să afli mai multe detalii despre această instituție culturală, o poți face pe acest site.

sinteza.org

Lasă un răspuns