Reputația membrei CSS desemnată de Maia Sandu, pusă la îndoială de Olesea Stamate

photo 2021 01 25 15 34 27 POLITIC

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a semnat, astăzi, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

În conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane, din care face parte și Tatiana Răducanu despre care sinteza.org informa că ar avea mai multe dosare pierdute la CEDO, judecătoarea se încadra categoira persoanelor cu „reputație ireproșabilă” a Maiei Sandu.

Semne mari de integritate avea și ex-Ministrul Justiției din Guvernul Sandu, Olesea Stamate în privința Tatianei Răducanu. În iunie 2019, aceasta considera că opt dintre cei 17 pretendenți la funcția de judecători ai Curții Constituționale (CC) nu ar trebui să fie admiși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), iar candidatura Tatianei Răducanu trebuie analizată minuțios, „ținând cont de multiplele cazuri de condamnare a Republicii Moldova la CEDO, multe dintre acestea fiind judecate împreună cu o altă candidată, Iulia Sîrcu”.

Reputația membrei CSS desemnată de Maia Sandu, pusă la îndoială de Olesea Stamate

sinteza.org

Lasă un răspuns