Peste 2,7 MILIOANE de lei. Atât va primi PAS de la bugetul de stat pentru alegerile prezidențiale

profimedia 0569119433 POLITIC

Victoria candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în alegerile prezidențiale din toamna anului 2020 va aduce formațiunii politice peste 2,7 milioane de lei subvenții de la bugetul de stat, conform cuantumului stabilit de Comisia Electorală Centrală.

Pentru performanțele obținute la alegerile prezidențiale din 2020, în bugetul de stat au fost prevăzute subvenții în valoare de 5.122.575 lei.

Cei mai mulți bani vor fi virați în conturile PAS, întrucât candidata formațiunii a câștigat alegerile prezidențiale. Mai exact, partidul va primi 2.748.460 lei.

Participare lui Igor Dodon în scrutinul prezidențial nu va aduce însă niciun leu în visteria PSRM, întrucât acesta a participat în calitate de candidat independent.

Candidatura lui Renato Usatîi, clasat pe poziția a treia la alegeri, va aduce „Partidului Nostru” puțin peste 1.284.734 lei.

Partidul Șor, care a mers în scrutinul prezidențial cu deputata transfugă Violeta Ivanov, va primi de la bugetul de stat 493.413 lei.

Cei mai puțini bani vor fi virați partidelor care fac parte din Blocul Electoral UNIREA, care au mers în alegeri cu candidatura lui Dorin Chirtoacă. Blocul va primi puțin peste 91.000 de lei.

Subvențiile alocate de la bugetul de stat vor fi virate, lunar, în conturile bancare deschise în acest scop de către partidele politice.

Peste 2,7 MILIOANE de lei. Atât va primi PAS de la bugetul de stat pentru alegerile prezidențiale
sinteza.org

Lasă un răspuns